The Walking Egg Foundation‘The Walking Egg’, een Belgische organisatie voortgekomen vanuit de Universiteit van Genk heeft een totaal nieuwe ‘shoebox-size’ IVF methode ontwikkeld. Dit maakt IVF mogelijk in de Afrikaanse setting, ook zonder duur geavanceerd lab.

Dit is een goedkope, milde methode en veilige methode van IVF . De resultaten die hiermee tot nu toe geboekt zijn blijken vergelijkbaar met die van conventionele methoden zoals in het Westen gebruikelijk.

In de toekomst hopen we in Africmed the Walking Egg IVF methode te kunnen aanbieden, alsook cryopreservatie (vriezen) van sperma.

Conventionele IVF behandelingen zijn erg kostbaar. Dit komt mn door twee zaken:

1/ De hoeveelheid medicijnen die worden voorgeschreven om de eierstokken te stimuleren en

2/ De kosten gerelateerd aan het laboratorium. IVF laoratoria zoals we die in het Westen kennen gebruiken zeer geavanceerde apparatuur en zijn daardoor erg duur in gebreuik.

Met het Simplified Culture System (SCS), een klein gesloten systeem, ontwikkeld door het Walking Egg Project, kan IVF worden uitgevoerd zonder een compleet geavanceerd labortorium, waardoor de kosten aanzienlijk kunnen worden beperkt.

In Milde Stimulatie IVF worden lagere doses medicijnen (FSH, fertiliteits hormonen) gebruikt dan in de conventionele IVF. Dit resulteert in een mildere, meer natuurlijke respons. Deze vorm van stimulatie is mild, veilig, geeft minder bijwerkingen en is ook minder duur.

Lees meer over Low Cost IVF   (Engels)